Hvad skal man have på når man vandrer: Den ultimative guide

Hvad skal man have på når man vandrer: Den ultimative guide

Før du logger af arbejdet og skifter til vandretøjet, er det en god idé at tjekke dit vandreudstyr. Hvad du har på under vandringen, kan være forskellen mellem god stemning eller dårlige stemning. Så for at hjælpe dig på vej har vi samlet en vejværdig garderobecheckliste, der vil forberede dig på hvad end Moder Natur kaster efter dig.

 

Vandretøj: Grundlæggende

Vandrebukser

Lad os starte nedefra og op. Når det kommer til vandrebukser, vil du have noget holdbart, behageligt og lavet til det terræn, du skal tackle. Hvad vi siger her er - læg jeansene væk.

I stedet skal du lede efter bukser i åndbart og letvægtsstof. Lynlås-vandrebukser er ofte en vinder, da de giver dig mulighed for at vælge mellem fuldlængdebukser og shorts, når temperaturen ændrer sig i løbet af dagen.

Vandre t-shirt

Vælg t-shirts lavet af bæredygtige fibre som Merino eller Tencel, da de er åndbare, termogene og lugtresistente. Plus, du kan sove bedre om natten vidende om, at de naturligt er fyldt med planetvenlige fordele.

Undrer du dig over, hvorfor vi ikke nævnte bomuld? Tøj lavet med bomuld kan blive rigtigt stinkende rigtigt hurtigt og har ikke det niveau af åndbarhed, som Merino og Tencel-blandinger tilbyder. Det er altid bedst at undgå denne fiber, når det drejer sig om svedige eskapader.

SHOP: T-shirt i Merinould & Tencel

 

Lag-på-lag til vandring

Vil du vide en hemmelighed? Nøglen til at holde sig behagelig under en vandretur ligger i lagene.

Lagdeling giver dig mulighed for at tilpasse dig variable vejrforhold og ændringer i din egen kropstemperatur. Sådan gør du det rigtigt:

Baselayer:

Australsk Merino eller Tencel-blandinger er perfekte som skiundertøj, hvis det er køligt, eller t-shirts, hvis det er varmt. De er bløde, svedtransporterende og naturligt lugtresistente. Plus, de holder dig varm i kølige forhold og kølig, når det bliver varmt.

SHOP: T-shirt i Merinould & Tencel | Skiundertøj i merinould herre | Skiundertøj merinould dame

 

Isoleringslag:

Dette er mest nødvendigt til køligt vejr eller overnatningsvandringer. Et let isoleringslag som en dunjakke eller fleecejakke kan give dig den ekstra varme, når det er nødvendigt.

Yderlag:

Uanset hvor mange gange du tjekker vejrudsigten, kan Moder Natur kaste en skruenøgle i værket. Rejs altid med et vind- og vandtæt yderlag, som en regnjakke, for at holde dig tør og beskyttet mod elementerne.

Tilbehør:

Glem ikke dine ekstremiteter. Vandrersokker i merinould vil gøre tricket til en behagelig, blisterfri vandretur. En hat eller hue til at smide på hovedet og et sæt Merino- eller vindtætte handsker vil altid være nyttige (se hvad vi gjorde der), så der er ekstra beskyttelse, når det er nødvendigt.

 

Nogle ekstra vandretips

Vi ved, at dette er en artikel om hvad man skal have på til vandring, men vi kunne ikke modstå at drysse nogle ekstra tips ind for at hjælpe dig på vej.

Vandrestøvler

Investér i et solidt par vandrestøvler eller vandresko med masser af godt greb. Dette hjælper med at forhindre glid og fald, for helt ærligt, har ingen tid til det.

Solbeskyttelse

Uanset årstiden, så beskyt dig mod de hårde UV-stråler med masser af solbeskyttelse. Pak altid solcreme, en hat og glem ikke solbrillerne.

Drik vand

Nej, vi mener ikke den der hofteflaske med whisky. Hydrering er nøglen på enhver vandretur, så tag masser af vand med til turen for at holde væskebalancen.

Rygsæk

Uanset hvilken sti du vælger, er det altid bedst at pakke en rygsæk med de nødvendige ting som solbeskyttelse, vand og masser af snacks. Vi vil også foreslå at smide en lille førstehjælpspakke eller endda nogle plaster i. Bare i tilfælde af uheldet skulle være ude.

 

Tid til at komme give den gas

Fra dit valg af vandrebukser, t-shirts og endda ned til dine sokker kan det rigtige udstyr gøre hele forskellen på din næste tur ud i det vilde. Så glem ikke at lag-på-lag med terræn og vejrforhold i tankerne, for livet er bedre brugt på stierne.

God vandring!

 

Tilbage til blog